Mit arbejde

Efter at have været rigtig glad for arbejdet i Cowi i ca. 35 år blev jeg desværre offer for krisen, nedskæringer og omstrukturering, og dermed ledig i juni 2010. Dermed blev jeg kastet ud i køen af arbejdsløse.

I Cowi har jeg været med på mange fronter. Jeg startede i anlægsafdelingen, hvor vi blandt andet lavede kloak- og vejprojekter, og jeg var med til at tegne Fyns Naturgasnet.

Herefter var jeg nogle år i konstruktionsafdelingen, inden jeg havnede i VVS afdelingen, hvor jeg har været med til at tegne mange forskellige projekter. Bl.a. Svendborg svømmeland, Amu-skolen, Hømarkskolen, Hotel Svendborg, Hotel Christiansminde, Villa Tårnborg, Borgerforeningen, og flere Boligforeningsprojekter rundt omkring i landet. Desuden har jeg været involveret i mange forskellige renoveringsprojekter, bl.a. flere boligforeningsprojekter, fabrikker herunder Halbergs Tobaksfabrikker og Plum i Assens. Hvor jeg har lavet opmåling og registrering af rør og maskiner. Desuden assistance ved renovering af flere svømmehaller rundt i landet.

Jeg søger i mange forskellige retninger, nu hvor byggebranchen ikke har det så godt, og jeg har lige afsluttet et kursus på Svendborg Erhvervsskoles kursusafdeling i IT, hvor jeg fik rigtig meget med mig, så jeg nu er godt udrustet til at arbejde i Word, Excel, PowerPoint, og har lært lidt om styresystemer og fotobehandling. Desuden har jeg via kurset fået startet denne hjemmeside op.

Det kursus gav mig blod på tanden, så jeg har også taget et regnskabskursus, hvor jeg har fået genopfrisket lidt om debet og kredit, som jeg jo ikke har set så meget på siden jeg tog handelsskoleeksamen i 1971. Jeg har også fået lært lidt om kassekladder og regnskabsprogrammet C5.

Jeg vil rigtig gerne i arbejde igen, og jeg føler stadig jeg har noget at byde på. Selv om dåbsattesten ikke er så ny mere, mener jeg, at jeg kan være en god og stabil arbejdskraft i mange år endnu, så jeg håber stadig at finde noget at gå op i på den front.

Det blev så til et 5 måneders job som vikarierende havnefoged på Drejø. Sol, sommer og turïster, det må da være et ønskejob. Det glæder jeg mig til at komme i gang med. Så må man jo se hvad der sker når sommeren går på hæld. Man kan da altid håbe, at der viser sig noget.

Det var en dejlig sommer som havnefoged på Drejø. Selv om vejret ikke var det bedste havde jeg alligevel pænt mange besøg i havnen.

Nu er jeg igen arbejdssøgende. I december måned skal jeg så i firmapraktik hos EXHAUSTO i Langeskov. Det bliver spændende, hvad det kan bringe, og dejligt at komme i gang.

Nå, EXHAUSTO var lidt af en skuffelse. Grov udnyttelse af en arbejdsløs. Blev behandlet som om jeg var i aktivering, hvilket jeg måske også var, uden at vide det. "Slavearbejde" uden fællesskab med "kollegaer". Det første er o.k. men det andet er uacceptabelt.  Ville nu gerne have haft fyldt vinteren ud. Bedre held næste gang.

Nu venter jeg bare på at det bliver april, så jeg igen kan flytte til Drejø, og genoptage mit sæsonarbejde, min 3. sæson som havnefoged :-)

Imens har jeg arbejde på "Is fra Skarø" hvor jeg hjælper til i produktionen af den fantastisk dejlige is.